اخیرا مطالعهای توسط مجله Nature ، که معتبرترین مجله علمی دنیا میباشد، با عنوان “ارزیابی میزان کیفیت مکملهای گانودرما در ایالات متحده” منتشر شده است. این مطالعه با همکاری انجمن داروسازی ایالات متحده (USP) انجام شد که استانداردهای مواد دارویی، غذایی و مواد مکمل رژیم غذایی را تعیین می کند. در این مطالعه ، ۱۹ محصول از انواع مکملهای قارچ گانودرما موجود در بازار آمریکا مورد آزمایش قرار گرفت و با قارچ واقعی مقایسه شده است. آنها با تجزیه و تحلیل پلی ساکاریدها و تریترپنها دریافتند که تنها ۵ محصول (۲۶٪) آزمایش خود را با موفقیت پشت سر گذاشتند. USP نتیجه گرفت که کیفیت مکملهای گانودرما در بازار ایالات متحده ضعیف بود، و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
با توجه به نتیجه بررسی فوق که در کشور آمریکا انجام شده و شناختی که از محصولات کشور خود داریم، ماشروم ایران توصیه میکند که گانودرما را حتی الامکان به صورت قارچ کامل تهیه کنید و از خرید پودر آن و همچنین مکملهای حاوی گانودرما اجتناب ورزید. خریداران محترم میتوانند قارچ خریداری شده را در آسیابهای پرقدرت در عطاریها به پودر تبدیل کنند و در خانه دمنوش آن را تهیه کنند.
نتایج بیشتری از تحقیق در زیر آورده شده است:
تریترپنها، که باعث مزه تیز گانودرما میباشد تنها در ۸ مورد از ۱۹ مورد تست شده یافته شد. تریترپنها یکی از مفیدترین ترکیبات اولیه در گانودرما در کنار بتاگلوکنها هستند. واضح است که مکمل گانودرمایی که مزه تلخ و تیز ندارد دارای کیفیت پایینی است.
گلوکن ۱,۳-β-D که یک نوع پلی ساکارید است که در تحریک سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرطان نقش دارد تنها در ۵ مورد از ۱۹ مورد تست شده یافت شد. دیواره سلولی کلیه قارچ های دارویی در درجه اول از بتا-گلوکانها تشکیل شده است. به همین دلیل بتا-گلوکانها فراوانترین ترکیب فعال در این قارچها هستند و در مقادیر زیاد یافت میشوند. اگر محصولی دارای مقادیر کمی از بتاگلوکانها باشد ، احتمالاً در سایر ترکیبات دیگر نیز که مورد اندازهگیری قرار نگرفتهاند کمبود وجود دارد.
پلی-ساکاریدهای نشاسته مانند در ۱۳ مورد از ۱۹ محصول تست شده یافت شد. این مطالعه اظهار داشت: “پلی ساکاریدهای شبیه به نشاسته ، که در میوه گانودرما وجود ندارد، اغلب به عنوان پرکننده های خنثی در مکمل های رژیم غذایی استفاده می شوند.” وجود نشاسته در محصول را به راحتی میتوان با آزمایش در خانه مشاهده کرد.