آیا می دانید عامل بیماری لکه باکتری چگونه به قارچ های شما آسیب میرساند؟
عامل بیماری لکه باکتری، باکتری به نام (tolaasii Pseudomonas) سودوموناس تولاسی می باشد و به این بیماری بلاچ باکتریایی یاBacterial blotch نیز گفته می شود. لکه باکتریایی ممکن است در سالنهای پرورش قارچ دکمه ای به صورت اپیدمی درآید، به طوری که کیفیت قارچها و نیز میزان تولید را به شدت کاهش دهد. اگر سطح قارچها بعد از آبیاری خشک نشود، احتمال بروز این بیماری بسیار بیشتر خواهد بود.
علت بیماری
این باکتری، سمی به نام تولازین یا تولاسین تولید می کند که عامل ایجاد لکه های قهوه ای بر روی قارچ می باشد. این سم باعث هضم و تخریب دیواره های سلولی قارچ می شود و به این ترتیب مواد داخل سلول های قارچ را برای استفاده در اختیار باکتری قرار می دهد.
لکه هایی که توسط این باکتری ایجاد می شوند، ابتدا به صورت زرد رنگ بوده، اما بعداً به رنگ زرد طلایی یا قهوه ای شکلاتی در می آیند. این لکه ها سطحی هستند. بافت قارچهای آلوده شبیه قارچ خیس خورده و به رنگ خاکستری یا خاکستری مایل به زرد می باشد. بیماری لکه باکتریایی می تواند در هر مرحله ای از رشد قارچ ظاهر شود، حتی در قارچهایی که بعد از برداشت بسته بندی شده و در داخل یخچال نگهداری می شوند.
در مراحل پیشرفته اگر شرایط رطوبتی برای این بیماری مهیا باشد، لکه ها بزرگتر شده و به هم می پیوندند و گاهی تمام سطح قارچ را می پوشانند. به طور مشابه ساقه های قارچ نیز می توانند آلوده شوند. اگر پس از ایجاد لکه ها رطوبت سالن کاهش پیدا کند، کلاهک های آلوده به صورت شعاعی ترک بر می دارند.
گونه عامل بیماری
لکه باکتریایی کیفیت قارچ را از طریق بی رنگ کردن کلاهک و پایه، حفره دار کردن کلاهک کاهش می دهد. در اصل لکه دار شدن کلاهک به Pseudomonas tolaasii نسبت داده می شود. ولز و همکاران در ایالات متحده و گادفری در نیوزلند و دابینز در کانادا، علائم جدید ناشی از نژادهای P. tolaasii را گزارش کردند. معرفی علائم جدید به طور مشخص به وسیله یک پاتوژن متفاوت از P. tolaasii که به عنوان پایه ی بررسی صنعت قارچ در کانادا برای تفاوت ها در باکتری ها که علائم بیماری لکه ای را مسبب می شوند، صورت گرفت.
قارچ های معیوب که در سراسر کانادا جمع آوری شدند نشان دادند که عوامل مسبب این علائم انواعی از P. fluorescens و P. tolaasii و دو نوع دیگر از گونه های باکتریایی بودند. تمام گونه ها که جمع آوری شدند، برای بیماری زایی به وسیله آزمون حفره زایی سریع در قارچ، بررسی شدند. بیش از دو سوم گونه ها، علائم زرد، قهوه ای و سیاه تولید کردند. ۳ میکروارگانیسم مسبب بیماری لکه ای (که بوسیله تست بیوشیمایی معرفی نشدند) به طور آزمایشی به وسیله آنالیز اسید چرب معرفی شدند تحت عنوان: P. putida، Cedecea davisae و Serratia liquefaciens
منابع آلودگی
خاک پوششی و گرد و غبار موجود در هوا، منابع اولیه انتقال این آلودگی به سالن قارچ هستند. این باکتریهای بیماریزا معمولاً در اغلب خاکهای پوششی وجود دارند، حتی پس از پاستوریزاسیون هم دیده می شوند… این باکتری در خاک مرطوب با تاژکهای خود به سمت قارچ حرکت می کند، چون بوی قارچ را تشخیص می دهد و برای تغذیه خود را به آن می رساند.
وقوع این بیماری بیشتر به اندازه جمعیت باکتریها بر روی کلاهک قارچ مرتبط می باشد تا اندازه جمعیت آنها در خاک پوششی. به همین دلیل است که باقی ماندن رطوبت در سطح کلاهک قارچ لازمه بروز بیماری می باشد. وقتی که بیماری رخ داد، باکتری های عامل لکه باکتریایی، توسط ترشح آب در زمان آبیاری، وسایلی که قارچ چین ها استفاده می کنند و آشغال ها و مگس ها و نماتدها منتقل می شود.
باکتریها وقتی که روی سطح قارچها قرار گرفتند به شرط وجود رطوبت در سطح قارچ تکثیر می شوند؛ بنابراین وقتی که قطرات آب در اثر آبیاری و یا افزایش رطوبت سالن و تشکیل شبنم بر روی سطح قارچ، برای مدتی بیش از ۳ ساعت باقی بمانند، شرایط برای تکثیر این باکتریها فراهم می شود.
باکتری سودوموناس تولاسی در شرایط فقر غذایی به خوبی زنده می ماند. این باکتری می تواند در خاک بدون قارچ هم زندگی کند. چون آنزیمهای متعددی تولید می کند که آن را قادر می سازند از حالت بیماریزا به حالت غیر بیماریزا درآید و از منابع غذایی موجود در خاک استفاده کند. این باکتری در خاک پوششی مرطوب به وسیله تاژکهای خود به سمت سیگنالهای غذایی که توسط قارچ خوراکی تولید می شود، حرکت می کند و وقتی که خود را به قارچ رساند، در قطرات آب روی قارچ سریعاً تکثیر شده و بیماری ایجاد می کند. این باکتری در هر ۲۰ دقیقه دو برابر می شود؛ یعنی در یک ساعت، هر باکتری تبدیل به ۸ عدد و پس از ۳ ساعت به ۱۰۰۰ باکتری می رسد.
روش های کنترل بیماری لکه باکتری
۱- استفاده از کمپوست با کیفیت که به طور صحیح پاستوریزه شده است.
۲- رعایت بهداشت کارکنان و کارگران
۳- در تهیه خاک پوششی نباید از خاکهای آلوده استفاده شود.
۴- استفاده از اسپان سالم
۵- کنترل آفات مخصوصاً مگس ها؛ زیرا بهراحتی این بیماری را از سالن های مختلف جابجا می کنند.
۶- جلوگیری از تغییرات بیش از حد دمایی و رطوبتی سالن ها؛ تغییرات ناگهانی درجه حرارت و رطوبت باعث افزایش وقوع این بیماری می شود.
۷- بعد از هر آبیاری، سطح اندام قارچ ها را با تهویه خشک کنید قطرات آب روی قارچها باعث رشد سریع این باکتری می شود.
۸- استفاده از آب کلردار جهت جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری
چگونه از شر بیماری مایکگون در سالنهای پرورش قارچ دکمهای خلاص شوید؟
بیماری مایکگون با نامهای حبابتر، کپک سفید، پوسیدگی نرم و بیماری وزیکولی نیز شناخته میشود. کلمه مایکگون یک واژه یونانی است و “مایکو” یعنی قارچ و ” گون” به معنی اندام بارده قارچ هست. از آنجایی که این عامل قارچی تمایل دارد در اندام بارده قارچ بهصورت انگل زندگی کند به آن مایکگون میگویند. عامل این بیماری Mycogone perniociosa میباشد.
علائم بیماری
۱- تشکیل تودههای بافتی سیبزمینی شکل سفیدرنگ در سطح کلاهک
۲- قارچهایی که در مراحل اولیه رشد به این بیماری آلوده شدهاند، تودههای بدشکل سفیدرنگ روی کلاهک آنها رشد میکند و با توسعه بیشتر، توده به رنگ قهوهای درمیآیند و شروع به پوسیدن و از هم گسیختن بافت قارچ میکند.
۳- در شرایطی که رطوبت بالا باشد، قطرات مایع قهوهایرنگ در سطح اندام انگل قارچی مشاهده میشود که با فساد قارچ و شل شدن بافت و بوی بد فساد قارچ همراه است به همین دلیل به آن حبابتر میگویند. در شرایط محیطی خشکتر (رطوبت کمتر در سالن) در بافت بیماری فساد کمتری ایجاد میشود و شبیه بیماری ورتیسیلیوم به نظر میرسد.
۴- اگر قارچهای بالغ بیمار شوند تنها پایین ساقه آنها آلوده میشود.
منشأ بیماری مایکگون، خاک پوششی است؛ زیرا زیستگاه این کپک در خاک است. هر چه آلودگی خاک پوششی بیشتر باشد، عملکرد کاهش بیشتری خواهد داشت. اگر که دو یا چند مورد از بیماری در سالن مشاهده شوند، در صورت انجام اقدامات بهداشتی مناسب جهت جلوگیری از شیوع و گسترش آن، میتوان آن را کنترل نمود و در عملکرد محصول تأثیر چندانی نخواهد داشت.
چگونه از شر مایکگون خلاص شوید؟
اقدامات پیشگیرانه
۱- راهحل اصلی این بیماری پیشگیری اولیه است که مانع بروز این بیماری شویم.
۲- استفاده از فیلترهای هوا در دریچههای ورودی و خروجی سالنها؛ زیرا عامل بیماری بهراحتی توسط باد و یا حشرات منتقل میشود.
۳- هرچه سطوح دیوارها و کف سالنها صاف و صیقل باشد تمیز و ضدعفونی کردن آنها آسانتر و مدت ماندگاری اسپورهای بیماری و آلودگی در شکاف و درزهای آن کمتر میشود؛ بنابراین دیوارهای ساندویچ پانل در مقایسه با دیوارهای سرامیک اولویت دارد و دیوارهای سرامیکی بر دیوارهای سیمانی ارجحیت دارد.
ساندیچ پنل
۴- عملیات کوکات ضدعفونی با بخار برای اسپورها و آلودگیهای موجود در درز و شکافهای دیوارههای سالن روش بسیار خوبی است. در عملیات کوکات، به مدت ۱۰ ساعت با بخار آب ۷۰ درجه سانتی گراد، سالن را ضدعفونی می کنیم.
۵- در صورت امکان، استفاده از هواسازهای ایرواشر، زیرا قسمت ایرواشر این هواساز عمل شستشو و ضدعفونی هوا را بر عهده دارد.
۶- یکی از منابع این بیماری خاک پوششی است و ضدعفونی خاک پوششی و جلوگیری از آلوده شدن آن امری مهم در کنترل این بیماری است. در این روش پاستوریزه خاک با بخار ۵۹-۶۲ درجه سانتی گراد به مدت ۸ ساعت انجام میگردد.
۷- تهویه نامناسب محیط کشت و درجه حرارتهای بالا باعث افزایش رشد بیماری میشود.
۸- رعایت اصول بهداشتی سالن و کارکنان چهبسا اسپورهای این بیماری میتواند به هر سطحی ازجمله دیوارها، لباس و وسایل بچسبد و توسط کارگران با وسایل کار منتقل شوند.
۹- بازدید از سالنها از سالنهای سالم و بدون آلودگی به سمت سالنهای آلوده باشد. ابتدا سالنهای سالم را بازدید کنید و بعد سراغ سالنهای آلوده بروید تا عامل بیماری را از سالن آلوده به سالن سالم منتقل نکنید.
۱۰- قارچ چینها کسانی هستند که سطح بستر را بهخوبی زیر نظر دارند، از آنها بخواهید در صورت مشاهده آلودگی، سریعاً شما را مطلع کنند.
۱۱- قارچ چین های سالن های آلوده را به سالن های سالم منتقل نکنید.
اقدامات درمانی
۱- ابتدا باید با دقت بررسی شود که چگونه این بیماری منتقل شده است تا روی علت بیماری و رفع آن تمرکز کنیم.
۲- در هنگام طغیان بیماری، دوره کشت را کوتاه کنید و از فلش سوم چشمپوشی کنید.
۳- برای جلوگیری از گسترش بیش از حد بیماری، در محل بیماری نمک به میزان زیاد بزنید؛ نمک علاوه بر اینکه جاذب رطوبت است از پخش شدن اسپورها جلوگیری میکند.
۴- بیماری مایکگون را تا زمانی که اسپور تولید نکرده کنترل کنید. به این صورت که زمان اسپورزایی این بیماری، همزمان با تغییر رنگ آن است؛ بنابراین قبل از تغییر رنگ مایکگون، آن را از سالنها جمعآوری کنید.
۵- سعی شود در کنترل بیماری مایکگون، از فرمالین استفاده نشود، چهبسا فرمالین خود محیطی برای رشد تریکودرما یا کپک سبز ایجاد میکند.
۶- درصورتیکه بیش از چند مورد بیماری در سالن مشاهده نگردید، محل بیماری به نمک آغشته شود، طوری که نمک روی مایکگون را کامل بپوشاند یا یک ظرف پلاستیکی را عمیقاً بهطوریکه به کمپوست برسد و آب به قارچهای آلوده نرسد، در آن فرو برده و روز بعد همان آلودگی را داخل نایلونهای پلاستیکی ریخته و از سالن جمعآوری کنید.
۷- بیماری مایکگون دو نوع اسپور تولید میکند؛ اسپورهای تکسلولی با دیواره نازک و بسیار سبک که بهراحتی توسط باد جابجا میشوند و اسپورهای دو سلولی با دیواره ضخیم و سنگینتر که به مدت چند سال زنده میمانند. این دو نوع اسپور توسط آب آبیاری بهراحتی منتقل میشوند، بنابراین اگر سالن شما به بیماری مایکگون آلوده شده است زمان آبیاری بسیار مهم است اگر قارچهای آلوده به بیماری جمع آوری نگردد و آبیاری انجام دهید بدون هیچ زحمتی بیماری را خود شما منتشر کردهاید.
۸- نکته مهم: آبیاری زمانی انجام گیرد که قارچهای آلوده به بیماری جمعآوریشده باشند.
۹- مهمترین قارچکش این بیماری، اسپورگون یا آکورد است. استفاده از این قارچکش در مرحله هوادهی به میزان ۱ گرم در مترمربع در آب آبیاری میتواند مؤثر واقع شود.
قارچ یکی از خوراکیهای خوشمزه و مقوی است که میتواند برای رشد و سلامت کودک بسیار مفید باشد. با این وجود بسیاری از مادران برای دادن قارچ به کودک تردید دارند و نمیدانند از چه زمانی میتوانند قارچ را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنند. در این مقاله از کودکت در مورد فواید و نکتههای دادن قارچ به کودک صحبت میکنیم.
هیچ توصیه یا دستورالعملی مبنی بر اینکه نباید به کودک قارچ بدهید وجود ندارد ولی برای دادن قارچ به کودک باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه توضیح میدهیم.
اگرچه نظرات متفاوتی در این مورد وجود دارد، اما دو نظر متفاوت در این مورد وجود دارد. یکی می گوید از دادن قارچ به کودک باید حداقل تا ۱۰ ماهگی یا بیشتر خودداری کنیم. دیگری معتقد است که ۶ ماهگی زمان مناسبی برای شروع دادن قارچ به کودک است.
در هر صورت، همه قبول دارند که قبل از اینکه قارچ به کودک داده شود باید خوب پخته شود، چون باکتری موجود در آنها در طول فرایند پخت از بین خواهد رفت.
ارزش غذایی | مقدار (در هر پیمانه یا ۷۸ گرم) |
کالری | ۱۵/۴ |
پروتئین | ۲/۲ گرم |
فیبر غذایی | ۰/۷ گرم |
پتاسیم | ۲۲۳ میلی گرم |
فسفر | ۶۰/۲ میلی گرم |
اسیدهای چرب امگا ۶ | ۹۷/۳ میلی گرم |
شکر | ۱/۲ گرم |
فواید استفاده از قارچ به همان اندازه تنوع آنها منحصر بفرد است.
قارچ یکی از آن غذاهایی است که به سم زدایی کبد کمک می کند. آن ها از کبد در برابر آسیب دیدگی محافظت می کنند. این مورد به ویژه برای نوزادان و کودکان که بیشتر مستعد ابتلا به یرقان و هپاتیت B هستند بسیار مفید است، چرا که این بیماری ها باعث آسیب رسیدن به کبد می شود.
اکثر رژیمهای غذایی گیاهی حاوی مقادیر کافی ویتامین D نیستند. ویتامین D را می توان از محصولات لبنی و از نور خورشید به دست آورد. با این حال، بیشتر والدین از قرار دادن نوزادان خود در برابر آفتاب پرهیز میکنند مگر این که زمستان باشد.
در حالی که موادغذایی غیر گیاهی حاوی آهن کافی هستند، سبزیجات برگ سبز و آجیل آهن را در یک رژیم غذایی گیاهی تامین می کنند. آهن یک جزء ضروری در هموگلوبین است که در سلول های قرمز خون یافت می شود و برای ایجاد سلولهای خونی جدید مورد نیاز است.
قارچ ها حاوی مواد بیوشیمیایی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. همانطور که ایمنی بدن نوزاد پس از سه ماهگی از بین می رود (ایمنی منتقل شده توسط مادر حدود ۳ ماه طول می کشد)، سیستم ایمنی مدولاسیون کمک می کند تا کودک سلامت خود را حفظ کند و هنگام بیماری سریعتر بهبود یابد.
آنتی اکسیدانها به بدن کمک می کنند تا «رادیکال های آزاد» را که به عنوان محصول جانبی در طول فرآیند متابولیسم طبیعی شکل میگیرند رها کند. رادیکال های آزاد میتوانند به سلولها و DNA آسیب برسانند. عامل دیگر این است که آنتیاکسیدانها به عنوان مکمل مصرف میشوند و نمیتوانند به طور موثر توسط بدن به کار روند، آنتیاکسیدانها به طور طبیعی در غذاها وجود دارند.
قارچ ها تا ۱ هفته در یخچال سالم و تازه میمانند.
آنها را در پاکت های کاغذی یا در لای حوله کاغذی روی سینی در یخچال نگهداری کنید. آنها را در کیسه های پلاستیکی که هوا در آنها نفوذ نمی کند نگهداری نکنید.
زمانی که می خواهید قارچ ها را بپزید آن ها را زیاد در آب خیس نکنید، چرا که عطر و طعم خود را از دست می دهند. خیلی ساده آن ها را سریع آبکشی کنید یا حتی میتوانید با یک دستمال مرطوب تمیز کنید.
مانند بیشتر مواد غذایی احتمال آلرژی زا بودن قارچ نیز بسیار کم است. تعداد افرادی که به قارچ حساسیت دارند خیلی شناخته شده نیست ولی حدس زده می شود که این میزان حدود ۱% باشد.
با این حال، قارچ های خام ممکن است اسپور آزاد کنند که نوعی گرده هستند که بر روی تنفس تاثیر می گذارند. این نوع آلرژی بسیار شایع است.
در این مقاله به طور کامل درباره ی قارچ گانودرما و دیابت توضیح خواهیم داد:
شرکت سپید مزرع صحرا قصد دارد شما را در درمان دیابت کمک کند.پس همراه ما باشید.
در این مطلب به عناوین زیر می پردازیم:
گانودرما و خواص درمانی آن
مزایای قارچ گانودرما برای دیابت
تاثیرات گانودرما بر دیابت
تاثیرات گانودرما برای دیابت نوع یک و دیابت نوع دو
گانودرما و خواص درمانی آن
همانطور که در مطالب قبل توضیح دادیم،قارچ گانودرما با اینکه یک قارچ قرمز رنگ است اما غیر سمی است.قارچ گانودرما پادشاه گیاهان دارویی است و دارای خواص عجیب و غریب می باشد.یکی از خواص آن درمان دیابت است.
گانودرما در درمان دیابت:
طبق تحقیقات به عمل آمده قارچ گانودرما دارای خواصی است. از جمله:
1. دارای آنزیم هایی هستند که موجب کم شدن قند خون می شود.به طوری که میزان گلوکز در خون بعد از مصرف30 روز قارچ گانودرما به نصف کاهش می یابد.
2. خاصیت دیگری که قارچ گانودرما دارد این است که انرژی و شور و نشاط را به بیماران دیابتی بر می گرداند.همانطور که می دانید کاهش قندخون در بیماران دیابتی موجب ایجاد سرگیجه و خستگی های مفرط می شود که با مصرف قارچ گانودرما این خستگی ها رفع می شود.و خاصیت دیگر آن در درمان لکه های قهوه ای رنگ که روی پای بیماران ظاهر می شود، است.
3. خاصیت دیگر آن لذت چشیدن طعم شیرین میوه هاست.
شاید بهترین خاصیتی که قارچ گانودرما برای بیماران دیابتی دارد این باشد که آنها می توانند طعم شیرین میوه ها و شیرینی هایی را که دوست دارند دوباره بچشند و حس کنند.
همانگونه که گفتیم تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی این گیاه در تاثیر آن برای بیماری دیابت انجام شده است و هم اکنون نیز در حال بررسی های بیشتری است. در این جا آزمایشی که برای پی بردن به خاصیت گانودرما بر روی یک بیماردیابتی انجام شده است را برای شما خواننده عزیز مثال خواهیم زد:
یک بیمار دیابتی که ده سال از این بیماری رنج می برد و حس لامسه در پاهای وی به شدت کاهش پیدا کرده بود و در واقع به سندرم پای دیابتی مبتلا شده بود
این بیمار در ناحیه پاشنه پا دچار زخم های بزرگی شده و این زخم ها در حال رشد بودند و هیچگونه دارویی بر آن تاثیر گذار نبود و علت عدم تاثیر داروهای درمانی این بود که رگ های خونی در آن ناحیه از پای بیمار تخریب شده بود و مانع از جریان خون می شد، پزشک معالج این بیمار برای درمان این وضعیت قارچ گاندروما را تجویز کرد و بیمار بعد از مصرف سه ماهه گاندروما علاوه بر بهبود زخم های ناحیه پاشنه، حس لامسه را نیز پای خود به دست آورده بود.
استفاده از قارچ گانودرما در درمان بیماری دیابت علاوه بر این که از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرده، هیچگونه عوارضی نیز مانند داورهای شیمیایی برای بدن در پی نخواهد داشت
قارچ گانودرما از نظر ظاهری به چوب شباهت دارد و افرادی که با آن آشنایی ندارند نمی توانند آن را تهیه و یا از آن استفاده کنند، لذا امروزه با توجه به خواص دارویی این گیاه قارچی و نیز طرفداران زیادی که دارد
مراکز تولیدی گیاهان دارویی این قارچ غیر سمی را به صورت پودر، عصاره و یا قهوه وارد بازار کرده و به راحتی می توان آن را تهیه و استفاده کرد. نوع قهوه آن که در واقع گیاه با انواع قهوه مخلوط می کنند بیشتر مورد استقبال بیماران دیابتی می باشد .
همانگونه که اشاره شد قارچ گانودرما دارای تاثیرات فراوانی در بیماری دیابت می باشد، ولی این بدان معنا نیست که این گیاه دارویی را جایگزین داروهای خود کنید و در واقع برای مصرف این گیاه دارویی می بایست حتما با پزشک خود مشورت کنید.
قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟
بیماران مبتلا به دیابت برای کنترل بیماری خود و پیشگیری از شدت آن در بدن، می بایست داروهای شیمیایی را تا سال های زیادی مصرف کنند و این داروها هرگز به صورت قطعی این بیماری را درمان نخواهند کرد.
مصرف داروهای شیمیایی به مدت طولانی در بیماران دیابتی خود موجب بروز مشکلات دیگری خواهد شد، که یکی از این مشکلات که بسیار نگران کننده نیز می باشد خطر سکته قلبی و مغزی به دلیل مسدود شدن شرائین است
قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟
همچنین مورد دیگر در مصرف طولانی مدت داروهای شیمایی دیابت این است که به دلیل اینکه در عملکرد متابولیسم بدن خلل وارد می شود باعث چاقی شده و در بسیاری از بیماران دیابتی مشاهده شده که اثرات داروهای شیمایی در آنان موجب ایجاد عارضه های کلیوی نیز شده است.
مصرف دارویی قارچ گانودرما در بیماران دیابتی موجب می شود تا حد زیادی از مشکلات که به آن اشاره شد کاسته شود. در واقع گانودرما با کنترل متابولیسم بدن اثرات جانبی داروهای شیمایی را به حد چشمگیری کاهش داده و موجب نشاط و انرژی در این بیماران خواهد شد، بیماران با مصرف این داروی گیاهی شگفت انگیز می توانند شادابی خود را به دست آورده و بدون هیچکونه حس خستگی به فعالیت های روزمره خود بپردازند.
شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟
در مطلب قبل به صورت مختصر توضیح دادیم که گانودرما چیست و خواص آن را برای بیماری دیابت نیز گفتیم. حال برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم ابتدا اجازه دهید بدانیم بیماری دیابت چه نوع بیماری می باشد و سپس تاثیرات گانودرما را در درمان آن مورد بررسی قرار دهیم:
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟
بیماری دیابت:
دیابت نوعی بیماری می باشد که در آن بدن کنترلی بر قند خون نداشته و مقدار قندی را که چه به صورت مستقیم و چه از طریق مواد خوراکی مصرفی وارد بدن می شود را نمی تواند کنترل کرده و سایر اعضای بدن را تحث تاثیر قرار می دهد و موجب خلل در عملکرد آن ها می شود.
تاکنون درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است وداروهای شیمیایی که برای این بیماری تجویز می شود تنها نقش کنترل کنندگی این بیماری را دارند و داروهای شیمیایی که برای پیشگیری از دیابت استفاده می شوند، خود ممکن است به سایر اعضای بدن مانند کلیه، کبد و چشم آسیب برساند.
در حالت کلی اگر در نظر بگیریم که قند از طریق مواد غذایی مصرفی وارد بدن شده و بعد از تبدیل شدن به گلوکز به خون ورود پیدا خواهد کرد و چنانچه پانکراس به میزان لازم انسولین را تولید کند
مقدار این گلوکز را کنترل کرده و در نتیجه غلظت خون نیز کاهش می یابد چنانچه انسولین زیادی ترشح شود قند خون نیز کاهش یافته و اگر بالعکس کمتر از میزان لازم ترشح شود قند خون بالا خواهد رفت و در این صورت بیماری دیابت در بدن اتفاق می افتد که مشکلات زیادی را در بدن به وجود خواهد آورد
لذا برای درمان دیابت می بایست دارویی کشف شود که بتواند پانکراس را تقویت کرده و به اندازه لازم انسولین ترشح نماید و از این طریق گلوکز موجود در خون نیز تنظیم خواهد شد.
حال که تا حدودی با بیماری دیابت آشنا شدید به تاثیر قارچ گانودرما بر این بیماری خواهیم پرداخت:
شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت:
مطابق تحقیقات انجام شده در این خصوص، ثابت شده که قارچ گانودرما نه تنها خاصیت انسولین را دارد بلکه تا حد زیادی به پانکراس نیز در تامین انسولین مورد نیاز بدن کمک خواهد کرد.
به این ترتیب انسولین تا حد زیادی در بدن بیماران دیابتی جذب خواهد شد، لذا با توجه به این تحقیقات در خصوص گانودرما، این قارچ غیر سمی نه تنها می تواند در کنترل دیابت نقش زیادی داشته باشد بلکه به جرات می توان گفت شاید راهی برای درمان آن نیز باشد.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که از آن جا که گانودرما در دسته گیاهان دارویی قرار دارد به مدت زمان بیشتری برای این که بتوان تاثیرات آن را در بدن بیماران مبتلا به دیابت مشاهده کرد نیاز دارد
لذا توصیه می شود این گیاه دارویی را در کنار سایر داروهای درمانی شیمیایی مصرف کنید و در طولانی مدت برخلاف داروهای شیمیایی که اثرات زیان باری برای بدن دارند از این داروی گیاهی می توان نتایج مثبتی دریافت نمود.
شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟
از نظر علم پزشکی بیماری دیابت و یا قند خون انواع مختلفی دارد که دو مورد آن به نام های دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم مواردی هستند که در افرادی دیابتی بسیار شایع تر می باشد.
که دیابت نوع اول به این دلیل به وجود می آید که بدن توانایی لازم برای تامین و تولید انسولین را ندارد و دیابت نوع دوم نیز به دلیل اینکه مقدار انسولین کافی جذب بدن نشده و تاثیرات لازم را در بدن ندارد، اتفاق می افتد.
قارچ گانودرما برای دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم دارای تاثیرات زیادی می باشد که در ادمه تاثیر گانودرما بر این دو نوع دیابت را مورد بررسی قرار می دهیم:
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟
در دیابت نوع اول همانطور که در مطالب قبل نیز به آن اشاره شد انسولین لازم در بدن برای کاهش میزان قند خون توسط غذه پانکراس تولید نخواهد شد و زمانی که میزان قند وارد شده به خون کم شد، بیماری دیابت نوع اول به وجود خواهد آمد
بدون وجود انسولین، گلوکز موجود در خون از بین نخواهد رفت و در بیمار ایجاد خستگی کرده و انرژی بدن نیز کاهش می یابد
با مصرف قارچ گانودرما در بیماران دیابتی نوع اول، انسولین در خون جریان یافته و میزان گلوکز اضافی جذب سایر اندام های بدن می شود و به این ترتیب قند موجود در خون کاهش پیدا خواهد نمود.
و اما در دیابت نوع دوم بدن میزان انسولین مورد نیاز را تأمین می کند و قند نیز از طریق مصرف مواد غذایی وارد خون می شود، ولی سلول های بدن توانایی لازم را برای کاهش قند خون با وجودی که انسولین نیز تولید شده است، ندارند
لذا با مصرف قارچ گانودرما می توان میزان اتصال در سلول های بدن و انسولین را به میزان قابل توجهی بالا برد و مشکل در عدم توانایی سلول های بدن در بکارگیری انسولین را از بین برد و به این ترتیب میزان قند خون نیز کاهش می یابد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید
خواص تاثیرگذاری گانودرما در درمان دیابت و سایر بیماری ها تا چه اندازه می تواند واقعیت داشته باشد؟
تا این بخش از مقاله دانستیم که گانودرما نقش به سزایی در تامین انسولین بدن موردنیاز بدن داشته که از طریق آن می توان بر بیماری قند خون تا حد زیادی غلبه کرد
همچنین این داروی گیاهی سلول های آسیب دیده در اثر بیماری دیابت را نیز ترمیم کرده و در درمان بسیاری از انواع زخم های به وجود آمده در اثر این بیماری در دراز مدت، تاثیر بسزایی داشته است، مصرف داروی گیاهی گانودرما در مدت 3 ماه میزان هموگلوبین را کاهش می دهد و جالب تر این که در دیابت نوع دو انسولین موجود در بدن را فعال می کند و کاهش میزان قند خون را به انسولین خود بدن می سپارد
ممکن است عجیب بهنظربرسد اما خوردن قارچ میتواند برای پوستتان مفید باشد. قارچ، سرشار از ویتامین D، سلنیوم و آنتیاکسیدان است که از پوستتان محافظتمیکند. امروزه، قارچ، یکی از مواد فعال درکرمهای موضعی، سرمها و محصولات صورت است زیرا عصاره آن، یک آنتیاکسیدان قوی و مرطوبکننده طبیعی محسوبمیشود. برخی از خواص قارچ برای پوست در زیر آمده است:
۱. آبرسانی پوست
اسیدهیالورونیک، مرطوبکننده داخلی بدن محسوبمیشود زیرا پوست را پر و سفتمیکند. این ماده، چینوچروکها و خطوط مربوط به پیری را کاهشمیدهد. قارچ، حاوی یک پلیساکارید است که در آبرسانی و پرکردن پوست، موثر است.
قارچ، سرشار از ویتامین D است. زمانیکه بهصورت موضعی بر آکنه قراربگیرد، خواص درمانی دارد. بنابراین، عصاره قارچ معمولا در محصولات مراقبت از پوست مخصوص آکنه، کاربرددارد.
۳. روشنکننده طبیعی پوست
مراقبت از پوست چرب صورت
بعضی قارچها، اسیدکوجیک دارند که یک روشنکننده طبیعی برای پوست است. این اسید، از تولید ملانین بر سطح پوست جلوگیریمیکند. اسیدکوجیک، سلولهای جدید پوست را که بعد از لایهبرداری سلولهای مرده تشکیلشدهاند، روشنمیکند. این ماده، جایگزینی عالی برای روشن کنندههای شیمیایی سمی مانند هیدروکینین که خطر ایجاد سرطان را دارد، است.
۴. از جمله خواص قارچ این است که ضد پیری است
قارچ، دارای خواص ضدپیری است. اسیدکوجیک، بهعنوان درمانی برای علائم پیری مانند لکههای کبد، لکههای پیری، تغییر رنگ و رنگ پوست نامناسب ناشی از آسیب نوری، معمولا در کرمها، لوسیونها و سرمها به کارمیرود. قارچ، دفاع طبیعی پوست را افزایشداده و با سالمکردن آن، ظاهر پوست را خوبمی کند.
مطلب مرتبط: تاماریلو: ۹ مهمترین خواص تاماریلو برای سلامتی
۵. درمان مشکلات پوست
مشکلات پوستی، اکثرا به دلیل التهاب و فعالیت زیاد رادیکال آزاد بهوجودمیآیند. قارچ، حاوی آنتیاکسیدان و ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی است. استفاده موضعی از این ترکیبات طبیعی، درمان را سرعتداده و با التهاب مبارزهمیکند. عصاره قارچ معمولا در محصولات پوست و برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما، رزاسه و آکنه بهکارمی رود.
خواص قارچ برای مو
موی سالم نیز، درست مانند بقیه بدن، نیازمند دریافت مواد مغذی حیاتی برای فولیکولهای خود است. کمبود این مواد مغذی، همچنین عوامل خارجی مانند درمانهای شیمیایی قوی، سبکزندگی ناسالم و بیماریهای مزمن، میتوانند باعث مشکلات مو شوند. قارچ، منبع خوبی از ویتامین D، آنتیاکسیدان و مواد معدنی مانند سلنیوم و مس است.
۶. با ریزش مو مبارزه میکند
کمخونی یکی از معمولترین دلایل ریزش مو است. کمخونی بهدلیل کمبود آهن در خون بهوجودمیآید. قارچ، منبع خوبی از آهن است و میتواند با ریزش مو مبارزهکند. آهن، یک ماده معدنی حیاتی است و در تشکیل سلولهای قرمز خون نقشدارد، بنابراین مو را تقویت میکند.
۷. سرشار از مس
قارچ، مس دارد که برای موی شما مفید است زیرا جذب آهن غذا را تسهیلمیکند. مس در تولید ملانین، نقشدارد. ملانین، بر رنگ مو اثرمیکند. قارچ، دارای مقادیر فراوان آهن نیز هست. مس و آهن در افزایش سلامت و تقویت مو نقشدارند.
۸. سلنیوم فراوان
قارچ، مقدار زیادی سلنیوم دارد که برای سلامت مو مفید است. این ماده مغذی، یک آنتیاکسیدان قوی است که بدن را از رادیکالهای آزاد، خلاصکرده و سیستم ایمنی را تقویتمیکند. سلنیوم، اغلب در پروتئینهای حیوانی یافتمیشود و بنابراین، قارچ میتواند جایگزین خوبی برای گیاهخواران، دردریافت این ماده حیاتی باشد. سلنیوم به رشد مو کمککرده و از شوره سر جلوگیریمیکند.
ترکیبات سلنیومی میتوانند قارچی بهنام مالاسزیا که در پوست سر وجوددارد و مسئول ریختن پوستهای خشک است را بکشد. سلنیوم، در ترکیب با روی، در جلوگیری از ریزش مو موثر است.