بیماری های قارچ دکمه ای : قارچ پاتوژن Papulaspora byssina


قارچ پاتوژن Papulaspora byssina

قارچ پاتوژن

این قارچ پاتوژن Papulaspora byssina می باشد.
میسیلیوم این قارچ به صورت توده های دانه ای به رنگ فندقی و شبیه ماسه ریزه می باشند این قارچ در پی اچ ۷.۵ تا ۸ رشد می کند در حالی که پی اچ مناسب قارچ خوراکی ۶.۵ تا ۷ است. علل بروز این مشکل عبارتند از:

  • روش نادرست کمپوست فاز یک
  • رطوبت زیاد کمپوست
  • چسبندگی کمپوست و پی اچ بالا که ممکن است به دلیل کم اضافه نمودن کچ اتفاق افتاده باشد.
  • اختلال در پاستوریزاسیون و شیرین سازی آن و عدم رعایت بهداشت در زمان مایه زنی

روش های مبارزه

  • تکنوژی مناسب در تهیه کمپوست فاز یک
  • میزان مناسب آب و گچ در تهیه کمپوست
  • خوب هم زدن کمپوست
  • حفظ درجه حرارت مناسب پاستوریزاسیون و شیرین سازی
  • عدم استفاده از کمپوست خیلی مرطوب و چسبنده برای مایه زنی و رعایت بهداشت
  • حذف ظروف کثیف تمیز و نمودن اطاق سالن ها
  • اسپری نمودن قسمت آلوده روی خاک با استفاده از محلول سوپر فسفات که با چند قطره اسید، پی اچ آن کمی اسیدی(۶.۵) شده باشد.

در رابطه با کنترل کپک آردی قهوه ای توسط اسپری نمودن قسمت آلوده با محلول سوپر فسفات خدمتتان عرض کنم که سوپر فسفات به صورت گرانوله و جامد است. این کود به سختی در آب حل می شود. باید خوب هم بزنید . هر اسیدی که اضافه کنید خیلی فرق نمی کند چون قرار است pH محیط اسیدی شود تا شرایط به نفع قارچ خوراکی و به ضرر کپک آردی تمام شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد